Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@23:59:21 GMT

از سیر تا پیاز سامانه دانش آموزی شاد مدارس

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۳۷۳۷

از سیر تا پیاز سامانه دانش آموزی شاد مدارس

با گسترش شیوع ویروس کرونا و تعطیلی طولانی مدت مدارس ، وزارت آموزش و پرورش با همکاری صدا و سیما اقدام به پخش برنامه های آموزشی از طریق تلویزیون نمود تا بدین وسیله دانش آموزان بتوانند به یادگیری در خانه بپردازند . پخش برنامه های آموزشی از تلویزیون تا حد زیادی توانست به عقب نماندن دانش آموزان از درس کمک کند اما این اقدامات به دلیل مشکلاتی چون عدم امکان رفع اشکال و در در دسترس نبودن آمار دقیق دانش آموزانی که برنامه ها را تماشا می کردند کافی نبود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل تعداد زیادی از معلمان و دانش آموزان به منظور پیگیری آموزش و یادگیری به  شبکه های اجتماعی مختلف روی آوردند . از این طریق دانش آموزان می توانستند با معلمان خود در ارتباط باشند و سوالات خود را پرسیده و رفع اشکال انجام دهند . امری که طبیعتا در برنامه های تلویزیونی میسر نبود . هرچند این روش نیز ایرادات خاص خودش را داشت که مهم ترین آنها عدم اطمینان از امن بودن بستر شبکه های اجتماعی برای دانش آموزان بود . وزارت آموزش و پرورش نیز تصمیم گرفت تا تمامی این ارتباطات معلمان و دانش آموزان در شبکه های اجتماعی مختلف را توسط سامانه ای با نام سامانه شاد بصورت یکپارچه مدیریت نماید . اما به منظور حفظ حقوق معلمان و دانش آموزان و ایجاد بستری امن مختص آموزش ، اپلیکیشن شاد را که یک شبکه اجتماعی جداگانه و مختص دانش آموزان و معلمان می باشد را تولید و ارائه نمود.

چه کسانی می توانند از برنامه شاد استفاده نمایند ؟

نرم افزار شاد ، برنامه ای مختص آموزش دانش آموزان و پل ارتباطی آنان با معلمان بوده فلذا توسط آن ها مورد استفاده قرار می گیرد .  مدیران مدارس نیز می بایست به این برنامه وارد شده و از معلمان و دانش آموزان برای ورود به برنامه دعوت به عمل آورند . هم چنین ممکن است در آینده امکان استفاده معاونین مدارس و دیگر افراد کادر آموزشی و هم چنین امکان حضور فعال والدین در برنامه شاد فراهم شود اما در حال حاضر این برنامه برای افرادی به جز دانش آموزان ، معلمان و مدیران قابل استفاده نمی باشد . اگرچه می توان اختصاصی بودن این نرم افزار را از مزیت های آن به شمار برد زیرا باعث بالا رفتن امنیت این برنامه شده و مانع ورود افراد ناشناس به داخل کلاس ها و ایجاد مزاحمت برای دانش آموزان و معلمان می شود . 

نحوه دسترسی به برنامه شاد برای مدیران ، معلمان و دانش آموزان

اپلیکیشن شاد در حال حاضر فقط برای سیستم عامل اندروید طراحی و منتشر شده است هر چند خبرها حاکی از آن است که نسخه ویندوز و آیفون آن نیز منتشر خواهد شد . در حال حاضر کسانی که به گوشی اندروید دسترسی ندارند می توانند از نسخه وب برنامه شاد در کامپیوتر و یا گوشی های اپل استفاده نمایند.

مدیران مدارس می توانند برای دانلود برنامه شاد از طریق سایت مشاوره تحصیلی هیوا اقدام نمایند و پس از انجام احراز هویت ، کلاس‌ های مدرسه را به صورت خودکار تعریف کنند . لازم به ذکر است اطلاعات معلمان نیز می بایست قبل از ورود به اپلیکیشن شاد ، در سامانه سناد توسط مدیران مدارس ثبت شده باشد .

معلمان صرفا با وارد کردن شماره تلفن خود می توانند وارد برنامه شاد شوند . لازم است تلفن همراه معلم با سامانه سناد مطابقت داشته باشد . در صورت عدم موفقیت در ورود به برنامه ، معلمان می بایست از مدیر مدرسه خود درخواست کنند تا اطلاعاتشان در سامانه سناد ویرایش گردد . دانش آموزان نیز می بایست از شماره تلفن همراه خود را برای ورود به برنامه شاد استفاده کنند . لازم به ذکر است که این شماره همراه باید همان شماره ای باشد که در سایت همگام و یا سامانه سناد ثبت شده باشد .

امکانات برنامه شاد

به استناد سایت مشاوره تحصیلی هیوا ، برنامه شاد یک شبکه اجتماعی مختص آموزش و یادگیری برای دانش آموزان مدارس سراسر کشور می باشد که امکانات مختلفی دارد . از امکانات این برنامه می توان به امکان ذخیره کلاس و محتوای ارائه شده ، حذف و ویرایش پیام های ارسالی ، ارسال انواع فایل های متنی صوتی و تصویری تا حجم حداکثر 100 مگابایت ، امکان انتقال اطلاعات از یک گوشی به گوشی دیگر ،  ارتباط دوسویه و تعاملی بین دانش آموزان و معلم و هم چنین امکان حضور و غیاب آنلاین نام برد .

اگرچه برنامه شاد اقدامی نوین و تازه در سیستم آموزشی کشور به حساب می رود و از امکانات مختلفی برخوردار است اما جای پیشرفت بسیار دارد . از امکاناتی که می توان در آینده به این برنامه اضافه نمود می توان به امکان ارسال تصویر یا صوت معلم به صورت زنده (stream) ، امکان اشتراک گذاری قسمتی از صفحه گوشی و یا دسکتاپ برای همه کلاس ، برگزاری آزمون و امتحانات مجازی ، صدور کارنامه ،ارسال گزارش حضور و غیاب بصورت هفتگی برای والدین ، حضور فعال والدین در اپلیکیشن شاد ،  گروه مخصوص پرورشی/مشاوره و امکان حضور برنامه کلاس‌های چندپایه ، پیش دبستانی و نهضت سواد آموزی اشاره نمود .

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سامانه شاد آموزش دانش آموزان پارسی خبر معلمان و دانش آموزان دانش آموزان اپلیکیشن شاد سامانه سناد برنامه شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند

محمدی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت : الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی اشاره‌ای به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر ۱۰۰ و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردو‌های دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعداد‌های دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در ۱.۵ سال گذشته قریب ۶۰ مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها از ۳۰ میلیارد تومان در سنوات قبل به ۱۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • بازی محل رشد خلاقیت دانش آموز است
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان
  • زنگ سپاس معلم در مدارس همدان نواخته شد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس خوزستان
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی