Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها- یک سال از شیوع کرونا و آموزش مجازی مدارس سپری شده و همچنان ۳۳ هزار و ۵۸۰ دانش آموز اردبیلی به برنامه شاد دسترسی ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، تا قبل از شیوع کرونا طرح ممنوعیت به همراه داشتن تلفن همراه در مدارس یکی از اخبار داغ رسانه‌ها بود. دانش‌آموزان مخفیانه گوشی همراه به مدارس می‌بردند و دستور کلی وزارت آموزش و پرورش برخورد قهری با این موضوع بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چطور می‌توان فن آوری را سد کرد؟ شیوع کرونا نشان داد که مدرسه باید بتواند آموزش مجازی را در بستر فن آوری پیاده سازی کند. اما این امکان در مدارس کشور فراهم نبود و قرار نبود ویروس کرونایی دانش‌آموزان را به خانه‌ها بکشاند و مجبورشان کند از همان گوشی‌های همراه ممنوع درس‌های روزانه را تحویل بگیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در تشریح تمامی تجربیات این مجموعه برای آموزش دانش آموزان معتقد است تیتر صحبت‌ها باید این باشد  که آموزش حضوری هیچ جایگزینی ندارد.

احمد ناصری با بیان اینکه آموزش و پرورش ناخواسته به سمت آموزش غیرحضوری رفت یادآور شد که از 15 شهریور ماه و بازگشایی مدارس، برنامه‌های ویژه تدارک دیده شد و در ابتدا 85 درصد از مدارس شهری و 100 درصد مدارس روستایی و عشایر از این برنامه ها استقبال کردند.

وی با بیان اینکه در ادامه با تشدید بیماری موضوع آموزش غیرحضوری مطرح شد، اضافه کرد: ما از وضعیت سفید تا قرمز ملزم به برنامه ریزی شدیم و 45 درصد دانش آموزان در مهر ماه در مدارس حضور یافتند، هر چند از ابتدا حضور در مدارس اجباری نبود.

این اظهارات در تناقض با نظرات والدین در آن مقطع زمانی است و اعتراض‌های مکرر به  آموزش و پرورش برای مجبور کردن دانش آموزان به منظور حضور در کلاس درس همچنان در اذهان زنده است، بعد از ابتلای چند دانش آموز و فوت یک معلم باسابقه باعث شد مدارس به کرونا تمکین کرده و جدی تر به سمت آموزش مجازی قدم بردارند.

ضعف زیرساخت‌ها یکی از دلایلی بود که در آن مقطع به عنوان یک بام و دو هوایی آموزش و پرورش اردبیل جهت برگزاری کلاس های حضوری و مجازی مطرح می‌شد.

ضعفی که همچنان به قوت باقی است و به نظر نمی‌‌رسد حتی مشکل دیتای یک روستا برای دستیابی دانش آموز به اینترنت و برنامه شاد حل و فصل شده باشد.

اما الزام ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا موجب شد تا کلاس‌های حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سمت کلاس‌های مجازی تغییر جهت دهد.

پول ماسک دادند اما نه برای دانش آموز

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل می‌گوید از ابتدای سال 4 وعده سرانه برای تامین اقلام بهداشتی به مدارس استان پرداخت شده است.

ناصری با اشاره به اینکه دو بار و هر بار یک میلیارد و 800 میلیون تومان پرداخت شده است، اضافه کرد: بار سوم 700 میلیون تومان و بار چهارم یک میلیارد تومان پرداخت شده و کمک ها بر اساس اعلام نیاز خود مدارس بوده است.

جزئیات فوت دانش‌آموز 11ساله دَیّری به روایت مقام قضائی/ متوفی روز حادثه در برنامه شاد "آنلاین" بوده استتحصیل 273 هزار دانش‌آموز در قم/سیم‌کارت‌های برنامه شاد از طریق مدارس توزیع می‌شوندوزیر ارتباطات: برنامه شاد برای تمام مدارس و اپراتور‌ها رایگان شد/ مدارس ‌تا پایان سال به شبکه ملی اطلاعات وصل می‌شوند

وی هر چند معتقد است اولویت این سرانه، مدارس محروم، روستایی و حاشیه شهرها بوده اما پیرو بررسی میدانی ماسک و اقلام در اختیار دانش آموزان قرار نگرفته است.

ناصری در پاسخ به این تناقض تصریح کرد: البته مدرسه موظف به تامین ماسک دانش آموز نبوده و آنچه خریداری شده در اختیار کارکنان قرار گرفته است اما اگر ماسک دانش آموزی خراب شده یا به همراه نداشته مدرسه دریغ نکرده است.

بر همین اساس، با وجود اینکه نهادهای دیگر از جمله علوم پزشکی، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و سپاه در تامین اقلام بهداشتی مدارس ایفای نقش کردند اما عملا اختصاص اقلام به خود دانش آموزان انجام نشده و مدرسه خود را موظف ندانسته است.

رقابت استان‌ها برای شاد با وجود خلاء آموزش آن

مدیرکل آموزش  و پرورش استان اردبیل با یادآوری اینکه نهایتا بعد از مهر ماه آغاز به کار برنامه شاد در دستور کار استان ها قرار گرفت، افزود: هم اکنون از 229 هزار دانش آموز استان، 195 هزار و 420 نفر به شاد دسترسی دارند و اردبیل رتبه 9 کشوری را به خود اختصاص داده است.

به گفته ناصری کمترین میزان دسترسی در انگوت و ارشق با 65 درصد و بیشترین در مرکز استان است. بخش عمده‌ای که دسترسی ندارند در مناطق روستایی و عشایری به سر می‌برند.

البته فشار مضاعف کمبود امکانات برای دانش آموز منطقه روستایی به تعبیر و تفسیر ناصری جبران شده است و وی تاکید دارد که در تمامی این روستاها آموزش حضوری تداوم داشته است.

داستان برنامه ریزی اداره فن آوری بعد از گذشت 4 ماه

در پی مشاهده و احصا نیاز استان برای آموزش و پرورش این مجموعه در کمال شگفتی وظیفه یکی دیگر از ادارات را متحمل شده و لیست روستاهایی که فاقد دیتای همراه است را دانه به دانه استخراج کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: در ابتدا باید مشخص می کردیم کدام روستاها اینترنت ندارد. با پایش ها 243 روستا را استخراج کردیم. لیست را تحویل اداره کل فن آوری اطلاعات دادیم و آن ها هم تائید کردند.

وی اضافه کرد: بعدها این گزارش را در شورای آموزش و پرورش استان انعکاس دادیم و قرار شد این اداره کل طی دو هفته آینده برنامه خود برای تامین دیتای این روستاها را اعلام کند.

این در حالی است که 4 ماه از آغاز بازگشایی مدارس سپری شده و در وضعیتی که کشورهای دیگر در حال خداحافظی با کرونا هستند، در اردبیل یک اداره کل همچنان به دنبال ارائه برنامه جهت ترمیم دیتای روستاها است تا بچه ها بتوانند درس بخوانند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با تاکید به اینکه شاد، مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا بود و ما باید عملیاتی می‌کردیم، اضافه کرد: البته ما جمعیت دانش آموزی که نمی توانند آموزش حضوری داشته باشند و برنامه شاد نیز نداشتند را هم شناسایی کردیم.

10 هزار دانش آموز نه شاد دارند و نه قادر به آموزش حضوری

به گفته ناصری این جمعیت برار 10 هزار دانش آموز بود که اغلب در حاشیه شهرها سکونت داشتند.اما درمان آموزش و پرورش استان برای درد این دانش آموزان استمداد از سایر نهادها جهت تامین تبلت و گوشی همراه بوده و تا به امروز نیز 1870 مورد یا خریداری شده و یا خرید آن را متعهد شده‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به مشارکت بهزیستی، کمیته امداد، سازمان دانش آموزی، خیرین، اولیا و مربیان در این طرح اظهار کرد: ما می‌خواهیم پیرو شعار وزیر مبنی بر پوشش 100 درصدی ضعف های موجود را جبران کنیم.

آموزش و پرورش استان اردبیل همچنان منتظر بهبود زیرساخت ها است. منتظر استمداد سایر نهاد ها برای تامین گوشی همراه و تبلت است، افت 30 درصدی کیفیت آموزش در آموزش مجازی مورد تائید ناصری نیز هست.

وی معتقد است آنچه که تحت عنوان آموزش نظم پذیری، مشارکت اجتماعی، تبادل نظر، تعاملات اجتماعی، تحرک کافی فیزیکی، طرح سوال و آموزش عمیق، در آموزش حضوری داشتیم در آموزش مجازی دیده نمی‌شود.

گفت‌وگو: ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل هزار دانش آموز آموزش مجازی دانش آموزان آموزش حضوری برنامه شاد فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال وزیری در نشست خبری ظهر دوشنبه خود با حضور رسانه ها به میزبانی آموزش و پرورش استان سمنان، ضمن اشاره به توسعه ظرفیت های آموزشی و ورزش مدارس در استان طی دولت سیزدهم، تاکید کرد: توسعه کیفی و کمی زیرساخت ها در مدارس استان سمنان در زمره برنامه های دولت سیزدهم بوده است.

وی از افتتاح ۱۴ زمین چمن مصنوعی در استان سمنان خبر داد و افزود: سرانه فضاهای ورزشی استان سمنان به ازای هر دانش آموز ۶۱ سانتی متر مربع است در حالی که در بهترین حالت این شاخص تا سال های قبل ۴۶ سانتی متر مربع بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از توزیع شیر رایگان در مدارس استان برای نخستین بار و در راستای طرح ارتقای سلامت خبر داد و ابراز کرد: شیر به همت دولت سیزدهم در ۴۰۰ آموزشگاه ابتدایی دولتی استان توزیع می شود.

وزیری با اشاره به اینکه افتتاح «کانون یاریگران» برای نخستین بار در کشور و در استان سمنان یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان است، گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به خصوص مواد مخدر و اجرای برنامه های با نشاط و مشاوره ای در زمره فعالیت های این مرکز است.

وی از توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی فنی و حرفه‌ای و کار دانش به عنوان دیگر رویکرد و دستاورد آموزش و پرورش در دو سال اخیر یاد کرد و بیان داشت: استان سمنان در شاخص توسعه متوازن رشته های فنی که نیاز امروز کشورمان نیز برای تربیت نیروی کار محسوب می شود، در زمره پنج استان برتر ایران است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ضمن اشاره به توجه به رشته های فنی و کار دانش به عنوان یکی از راهبرد های این اداره کل، تاکید کرد: ۱۷ هزار دانش آموز در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می کنند.

وزیری با بیان اینکه ارتقای زیرساخت های مورد نیاز کیفیت بخشی آموزش در مدارس استان سمنان از دیگر اقدامات اداره کل است، گفت: در اتصال مدارس به شبکه فیبرنوری خوشبختانه مدارس استان سمنان توانسته اند رتبه اول کشور را کسب کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این مسائل به رویکرد های دینی، تربیتی و معنوی دانش آموزان استان سمنان نیز تاکید فراوانی شده است، بیان کرد: ۹۵۰ اردوی تربیتی برای دانش آموزان استان طی سال تحصیلی جاری برگزار شده و مورد استقبال خوب دانش آموزان و خانواده ها هم قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در ادامه از صدور مجوزها برای مولدسازی ۶۱ ملک این اداره کل در قالب واگذاری ساختمان های دولتی و طرح مولد سازی خبر داد و بیان کرد: میزان مولدسازی که برای آموزش و پرورش از سوی سازمان برنامه و بودجه مشخص شده بود ۳۷۵ میلیارد تومان بود که بیش از این میزان هم در مقوله مولد سازی استان محقق می گردد.

وزیری در ادامه به برنامه های هفته معلم نیز در استان سمنان اشاره کرد و گفت: تقدیر از یک هزار معلم در یک هزار مدرسه استان سمنان یکی از محوری ترین برنامه های هفته معلم در سراسر استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه انتخاب ۳۳ معلم برتر در ۳۳ حوزه آموزش و پرورش استان سمنان برای تقدیر از آنها دیگر برنامه هفته معلم در استان است، افزود: سه معلم استانی نیز برای تقدیر در سطح کشور، طی این هفته انتخاب خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از غبارروبی گلزارهای شهدا در سراسر استان با حضور معلمان و دانش آموزان خبر داد و ابراز کرد: در این هفته برنامه هایی مانند دیدار با خانواده‌های شهدای معلم و دانش‌آموز و حضور در نماز جمعه نیز برنامه ریزی شده است.

وزیری از اجرای برنامه‌های ورزشی و مسابقات فرهنگی و هنری، نمایشگاه ها و رویداد های علمی و آموزشی و تربیتی در هفته معلم در سراسر استان خبر داد و بیان کرد: نواختن «زنگ سپاس معلم» آغازگر برنامه های هفته معلم در استان است.

کد خبر 6092270

دیگر خبرها

  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی