Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان بیگدلی

 کارشناس آموزش و پرورش  روستایی

مدارس روستایی، نیاز به فضا، تجهیزات و فناوری های آموزشی متناسب با فضای شهری ندارد، بلکه نیاز به فرصت های یادگیری متناسب با بوم خود دارد که هم کم هزینه است و هم سهل الوصول. زمانی که آموزش و پرورش بودجه ندارد، به چشم مدارس روستایی می رود. زمانی که وزیر دارد، ولی از جایگاه آموزش و پرورش روستایی خبر ندارد، دودش به چشم دانش آموزان روستایی می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در برنامه های وزرای پیشنهادی، مدارس روستایی جایگاهی ندارد.

 

برنامه های وزرای پیشنهادی را که مرور می کنیم، انگار پرداختن به آموزش و پرورش روستایی کسر شان است یا شاید هم خبری از مدارس روستایی ندارند تا درباره آن حرفی بزنند. در برنامه های پر زرق و برق شان، مدرسه و دانش آموز روستایی جایگاهی ندارد.

آموزش و پرورش روستایی به وزیری که در برنامه هایش به واژگانی کلی چون عدالت آموزشی می پردازد، نیازی ندارد.

 

آموزش و پرورش روستایی را به حال خود رها کنید تا خودش برای خودش تصمیم بگیرد. آموزش و پرورش روستایی به وزیری که از حال او خبر ندارد، احتیاجی ندارد و نخواهد داشت. به وزیری که در برنامه هایش به آن با واژگانی کلی همچون عدالت آموزشی می پردازد، نیازی ندارد. اصلا روستا خودش مدرسه است، کنار بکشید تا خودش دانش آموزانش را تربیت کند.

 

خدا آقای بهمن بیگی را رحمت کند که آموزش و پرورش عشایری را احیاء کرد، و برای آن در ساختار وزارت خانه هویتی مستقل ایجاد کرد. جالب است بدانید که؛ دانش آموزان روستایی، بسیار بیش تر از دانش آموزان عشایری هستند. ولی در ساختار وزرات خانه، معاونت مستقلی وجود ندارد که از حقوق آنان دفاع کند. استعدادهایی که در روستاهای کشور وجود دارد، در بسیاری از اوقات اصلا فرصت شکوفایی پیدا نمی کنند. استعدادهایی که اگر در شهرها بودند، ممکن بود باری از دوش کشور بردارند و آینده ای درخشان برای کشور در حوزه علم رقم بزنند.

دانش آموزان روستایی، بسیار بیش تر از دانش آموزان عشایری هستند. ولی در ساختار وزرات خانه، معاونت مستقلی وجود ندارد که از حقوق آنان دفاع کند.

 

آموزش و پرورش روستایی مظلوم واقع شده است و باید از آن مظلومیت زدایی کرد نه محرومیت زدایی.

 

آموزش و پرورش روستایی این روزها از محرومیت رنج نمی برد، بلکه مظلوم واقع شده است و باید از آن مظلومیت زدایی کرد نه محرومیت زدایی. برای شکوفایی آن باید موانع را از مسیر برداشت و متناسب با نیازهای آن برایش برنامه ریزی کرد. مظلوم است چون که آن را در فضایی کوچک محبوس کرده ایم و اسمش را گذاشته ایم مدرسه، درحالی که مدارس روستایی، اتاقک های کوچکی هستند که دانش آموزان را در آن محصور کرده ایم و آنان را از مدرسه واقعی محروم کرده ایم.  

وزیری که به آموزش و پرورش روستایی به صورت جدی نپردازد، موجبات ناشادی را فراهم خواهد کرد.

 

به نظر می رسد که؛ آموزش و پرورش روستایی بدون وزیر شادتر باشد، همانطور که بدون شاد، شادتر است. نسخه ای مانند شاد برای مدارس روستایی موجبات ناشادی را فراهم کرده بود و وزیری که به آموزش و پرورش روستایی به صورت جدی نپردازد، او هم موجبات ناشادی را فراهم خواهد کرد.

آقایان وزیر پیشنهادی، حداقل روی کاغذ هم به آموزش و پرورش روستایی نمی پردازند، چه برسد در عمل. البته پرداختن به مسائل آموزش و پرورش روستایی کمی جرأت می خواهد، چرا که نسخه ای برای چندپایگی، اختلاط، بازماندگان از تحصیل، مدارس ناایمن، محتوای آموزشی نامتناسب با بوم روستا، تبعیض در به کارگیری نیروی انسانی در مدارس روستایی، کم توجهی به منزلت معلمان و .... کار هر کسی نیست.

 

آموزش و پروش شهری و روستایی مکمل هم است و اگر به صورت متوازن رشد نکنند، دردی از جامعه دوا نخواهند کرد.

 

آموزش و پروش شهری و روستایی مکمل هم است و اگر به صورت متوازن رشد نکنند، دردی از جامعه دوا نخواهند کرد و عقب ماندگی هر یک از آن ها، آسیب هایش در لایه های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نشان خواهد داد.    

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تحول در آموزش روستایی برنامه وزیران مدارس روستائی آموزش و پرورش روستایی آموزش و پرورش روستایی مدارس روستایی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۳۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان آمار مدارس تخریبی این استان را اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید جمال وزیری محبوب عصر امروز در نشست مدیران و معاونان آموزش و پرورش استان سمنان در سالن جلسات این اداره کل اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود بین 33 تا 35 درصد مجموع مدارس استان سمنان تخریبی است.

وی با اشاره به اهمیت نوسازی مدارس تخریبی استان سمنان تصریح کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش فعلی این‌مجموعه مدارس و فضاهای آموزشی تخریبی و فرسوده در غرب استان سمنان است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای شناسایی و اولویت‌بندی نوسازی مدارس این استان عنوان کرد: بیش‌تر عمده مدارس تخریبی استان سمنان مربوط به حاشیه شهرها است.

وزیری محبوب با بیان اینکه در سال گذشته، مبلغ اعتبارات ویژه بهسازی فضاهای آموزشی استان سمنان حدود 2 هزار میلیارد ریال بوده است تصریح کرد: میزان اعتبارات این بخش امسال به 10 هزار میلیارد ریال رسیده است.

وی با اشاره به سفر وزیر آموزش و پرورش به استان سمنان در حاشیه حضور رئیس‌جمهور در این استان خاطرنشان کرد:‌ در جریان این سفر، مشکلات و دغدغه‌های موجود در حوزه آموزش و پرورش به مسئولان مربوطه، ارائه و در آینده‌ای نزدیک با مساعدت لازم، برخی از این مسائل، رفع و حل خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از 375 هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل اجرای مولدسازی اموال و دارایی‌های مازاد آموزش و پرورش استان سمنان جذب شده است گفت: در تلاشیم تا نهضت مدرسه‌سازی را با کمک دولت، مجمع خیران در استان راه‌اندازی و محقق سازیم.

وزیری محبوب به آخرین وضعیت نیروی انسانی در نظام تعلیم و تربیت استان سمنان اشاره و بیان کرد: در سال تحصیلی آینده با استخدام جدید و تأمین نیروی انسانی، مشکلی در بحث ساماندهی نیروها نخواهیم داشت، اما سازماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش و فرایند پروژه مهر تابستان امسال انجام می‌شود.

وی  ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره 124 شهید فرهنگی و 622 شهید دانش‌آموز و شهید استاد مرتضی مطهری، در توصیف جایگاه معلم اظهار داشت: واژه معلم، ماندگارترین واژه در هستی و نام معلم قرین با علم‌آموزی است.

مدیرکل آموزش و پرورش سمنان به درپیش بودن روز و هفته گرامیداشت مقام معلم اشاره و با تأکید بر این‌که معلم باید دانش‌آموزان خود را بر مبنای استعدادهای ذاتی به شکوفایی برساند افزود: مدرسه، دالان دانشگاه نیست؛ بلکه محلی برای کارآفرینی است و کار معلم در واقع تحویل دادن انسان توانمند به جامعه است

وزیری محبوب تصریح کرد: معتقدیم نجات یک دانش‌آموز در مسیر رشد طبیعی خود نجات یک جامعه است و از نگاه ما هر دانش‌آموزی که در مدرسه شکوفا می‌شود تحول‌گر یک جهان خواهد بود.

وی نقش معلم در جامعه را به‌عنوان یک تسهیل‌گر دانست و افزود: معلم تنها نقش یاددهی را ندارد و سیاست اصلی آموزش و پرورش هم آموزش علم نافع و رساندن فرد به بلوغ شخصیتی است.

وزیری یادآور شد: کار معلم این است که انگیزه را در وجود دانش‌آموزان بی‌انگیزه، شعله‌ور کند و علاوه بر نیاز  علمی به نیازهای اخلاقی و معنوی آن‌ها توجه ویژه داشته باشد.

وی هم‌چنین با اشاره به عملکرد و اقدامات اجرایی آموزش و پرورش استان در یک‌سال اخیر، حفظ آرامش، گسترش هم‌دلی و هم‌افزایی بین کارکنان و انسجام درون‌سازمانی را مهم‌ترین دستاورد این‌مجموعه، عنوان کرد و اظهار داشت: احساس رضایت معلم برای حضور در سر کلاس ازجمله موضوعاتی است که در نتیجه آرامش و هم‌دلی بین کارکنان این حوزه به دست آمده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • چند درصد مدارس استان سمنان تخریبی است؟
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم